#PlayfulPoets

#PlayfulPoets

Speelse gedichten over Spel & FloorPlay

Matté Schroder

Mag ik me even voorstellen:

Ik ben Matté Schroder en ik ben een #PlayfulPoet!

In mijn werk als pedagogisch behandelaar op diverse behandelgroepen merkte ik dat ik door spel, door te spelen snel contact maakte met kinderen. Door veel in mijn dagelijkse praktijk te oefenen, zelf veel videobeelden te analyseren van spelmomenten lukte het me steeds beter om contact te maken met kinderen met complexe communicatieproblemen. Door humor, enthousiasme en plezier in te zetten passend bij het individuele profiel van het kind ontdekte ik steeds meer dat dit is wat ik wil. 

“ ik heb een passie voor het werken met kinderen

waarbij communiceren niet vanzelfsprekend is! 

Ik besloot er meer onderzoek naar te gaan doen bleek hetgeen ik veelal van nature doe in spel een naam heeft: FLOORPLAY! 

Ik ben me gaan verdiepen en ben aan de hand van de theorie mijn praktijkvaardigheden gaan verbeteren. Steeds zoek ik bij anderen naar goede ideeën en vind het mooi om systematisch te werken aan de hand van de Learning Tree. Via Rino Amsterdam ben ik het traject tot Floorplay Coach/Specialist gaan volgen om me nog verder te bekwamen.

“Zonder wrijving geen glans”

Vanaf eind 2019 ben ik aantekeningen gaan maken die de basis zijn geworden voor deze website. De meeste gedichten zijn een weerspiegeling van werkelijke situaties, een aantal zijn fictief of semi fictief. Deze gedichten heb ik ook gebruikt bij de coaching van de ouders. Zij en mijn meest nabije collega’s gaven mij het vertrouwen om de gedichten in te zetten voor een breder publiek. 

Ik wil met deze gedichten professionals die bekend zijn met Floorplay aan het denken zetten en inspireren creatief te denken hoe zij hun behandelingen zo op maat mogelijk kunnen aanbieden. 

Ik hoop met deze gedichten ook professionals die nog niet bekend zijn met Floorplay te enthousiasmeren en een kijkje te geven in hoe ik Floorplay ervaar tot nu toe. 

Voor ouders is het hopelijk een interessante website vol herkenning en levert het bruikbare inzichten op. Wat ik tot slot aan iedereen mee wil geven is het volgende: 

“We stoppen niet met spelen
Omdat we oud worden,

maar we worden oud
omdat we stoppen met spelen! “

Dus blijf vooral lekker spelen, ervaar en maak genoeg plezier, maar bovenal doe het samen!
Want spel middels Floorplay brengt de ontwikkeling van het kind zo veel goeds… ik kan er uren over vertellen, dus ga vooral lekker lezen! 

Volg jij mij ook op linkEDin?

info@playfulpoets.nl