#PlayfulPoets

#PlayfulPoets

Speelse gedichten over Spel & FloorPlay

Yolanda van der Beek

mag ik me even voorstellen

Ik ben Yolanda van der Beek en ik ben een #PlayfulPoet

Toen ik begon met mijn HBO opleiding pedagogiek wist ik al zeker dat ik in de vroegbehandeling wilde werken. Ik stuurde een bericht naar de locatie in Zoetermeer met de mededeling dat ik aan mijn opleiding ging beginnen en graag over 4 jaar bij hen wilde komen afstuderen. Ik zou ze op de hoogte houden van mijn ontwikkeling. Dit heb ik elk jaar gedaan tot ik in mijn derde jaar switchte naar de deeltijd variant van de opleiding en vroeg of ik een vrijwillige extra stage kon lopen op de vroegbehandeling. Ik werd met een glimlach ontvangen met de woorden: “Zo, dus jij hebt je steeds die updates gestuurd?” en ik mocht twee dagen in de week een extra ervaringsstage doen.

Daarna ging het in een stroomversnelling. Binnen een half jaar zat ik in de flexpool van Kentalis en zette een punt achter mijn vaste contract. Dit is wat ik wilde; kinderen helpen met een complex communicatieprobleem.

“Ongeveer 5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Floorplay.”

Tijdens mijn opleiding heb ik mezelf gespecialiseerd in de richting voor spelbegeleiding en speltherapie met de wens om één van die opleidingen te gaan volgen. Omdat het kostbare opleidingen zijn kwam dat niet direct van de grond maar bleef ik mezelf ontwikkelen in het werken met deze mooie doelgroep. Toen ik vanuit werk één van de cursussen van Floorplay aangeboden kreeg pakte ik dit met beide handen aan en ontdekte dat deze manier van kinderen en ouders begeleiden in hun spelontwikkeling ontzettend goed aansluit bij mijn eigen spel- en ontwikkelingsvisie. Daarom ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen door het volgen van de verschillende onderdelen van de opleiding tot Floorplay Coach en uiteindelijk Floorplay Specialist. Ik hoop eind 2020 mijn opleiding volledig af te ronden.

In één van de recente cursussen die ik bij het RINO in Amsterdam gevolgd hebt maakte ik een gedicht over een video opname. Elk groepje mocht vrij een creatieve vorm kiezen om terugkoppeling te geven van hun observatie over de film. Met de input van mijn medestudenten maakte ik het gedicht “Zie je mij?” dat goed werd ontvangen. Vanuit hier ontstond het idee om meer gedichten te maken en kruiste de digitale wegen van mijzelf en Matté. We bleken eenzelfde passie te hebben en van daaruit kunnen we deze mooie blogwebsite aanbieden aan ouders, professionals en alle overige geïnteresseerde die meer willen weten over hoe Floorplay werkt. 

“Waar zie ik mezelf over 5 jaar?”

Momenteel ben ik Floorplay trajecten aan het opstarten binnen mijn eigen team en probeer ik collega’s uitleg te geven over het werken met de methode binnen de groep. Ik krijg daar ontzettend veel energie van en geniet van alle stappen, groot en klein, die kinderen, ouders en collega’s maken. Ik geniet ook van het volgen van mijn eigen ontwikkeling, want ook ik leer elke dag nieuwe dingen.

Heel veel plezier met onze gedichten op deze website. Blijf nieuwsgierig, blijf speels, wees vooral niet bang om gek te doen en heb plezier!

#Playfulpoets ©️2020

VOlg JIJ MIJ OOK OP LINKDIN?