Wij, volwassenen en kinderen, leven in een jachtige maatschappij en hebben allerlei ‘moetjes’. We worden soms geleefd. Wat is het dan een geluk als een kind je even meeneemt in zijn/haar wereld. Even weg van de moetjes en de zorgen. Dat je even kind mag zijn!!

#GastGedicht Maike Geboers

Geluksmoment

‘Yes!’ denk ik als je naast me staat

En met je handje langs mijn arm gaat

‘Mama…mee?’ vraag je

terwijl je naar me lacht

Je oogjes twinkelen,

‘Ja natuurlijk’ zeg ik zacht

~~~

We gaan op avontuur, hand in hand

Je bent supernieuwsgierig,

alles vind je interessant

Op de mat staat je boerderij

Je pakt 2 diertjes,

1 voor jou en 1 voor mij

~~~

Ik volg je in alles wat je doet

Alles kan, alles is goed

Je danst, je bouwt, je kookt,

we kruipen samen in de tent

Met jou spelen is

1 groot geluksmoment.

—-

Ik vind het belangrijk dat we als volwassenen een kind ‘echt zien’. Dat we onze volwassen kijk loslaten en in die belevingswereld van dat kind kruipen. Het is, in mijn ogen, geweldig om een kind d.m.v. spel te leren kennen. Spel is essentieel in de ontwikkeling van een kind, op ALLE gebieden. En..superbelangrijk..in spel MOET niks…heerlijk toch? 

Aan het kind laten merken: ik zie jou, ik volg jou, ik luister naar je, je bent VEILIG bij mij, laten we samen op ontdekking gaan. Zo kom ik erachter: Wat vind jij leuk? Wat heb jij nodig? Waar word jij blij van? Hoe kan ik jou helpen om je veilig te voelen? 

Iedere keer weer is het een cadeautje om met kinderen te mogen spelen, zowel in mijn werk als thuis. Vooral als het voor een kind niet zo vanzelfsprekend is om tot spel te komen!

#GastGedicht Maike Geboers

info@playfulpoets.nl